zondag 22 januari 2012

Project X

Recent is het laatste constructieve probleem opgelost. Het gaat om de leiding die je aan de onderkant van het raam van het machinistenhuis (linker zijde) ziet komen en over de watertank loopt en vervolgens omlaag tot onder de voetplaat.

Het verloop van de leiding onder de voetplaat was er op geen enkele foto iets te zien, maar daar is nu verandering in gekomen. Op een foto van een herstelling van de 6003 is de buis te zien. Deze is omwikkeld met tape. Ook zie je aan de voorkant van de frameplaat een extra gat zitten t.o.v. de situatie bij de 3737 zodat niet alleen de lucht/remleiding daar doorheen steekt maar ook de dikkere leiding.
Conclusie: de onbekende leiding is de stoomverwarming die na de ombouw van links naar rechts omgeleid is t.o.v. de oorspronkelijke situatie. Dat moest omdat bij de ombouw het verplaatste smeertoestel de bediening van de handel "voor/achter" moeilijk of onmogelijk maakte. De kortste weg voor een nieuwe leiding was onder het raam naar buiten en over de watertank.

6003

dit is de luchtleiding bij de 3737
6003: hier zie je rechts de twee gaten in de frameplaat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten