woensdag 25 januari 2012

241P

Beplating bovenste gedeelte cylinderblok:


Dit is het de 241P16. Duidelijk is te zien dat de beplating uit twee delen bestaat en dat zowel boven als beneden er een luik is, dus met scharnieren  en vergrendeling.

In de handleiding is een foto opgenomen waar je het me moet doen. Maar ik zie een spleet tussen boven en beneden beplating, geen scharnieren en een handgreep van rond draad. Prototype?

Op onderstaand foto zie je dat er enige zelfwerkzaamheid aan te pas moet komen daar de benodigde scharnieren en grepen niet in de kit zitten. Ook zie je dat de spleet weggewerkt moet worden. Beetje "armoedig" om dit zo te leveren en niet in een handleiding op te nemen..
.

Het plaatwerk wordt nu gemaakt uit messing plaat 0,3 mm anders past het er niet tussen.


Afdichtingsstrip stussen de twee plaatdelen is 0,15x0,8 mm. Van dit strip is ook de handgreep gemaakt en zo ook de bovenste scharnierplaten.



Het luikje op het onderste deel is een nader verhaal. Semblat geeft dat weer door een vierkant stukje plaat van 0,3 mm. Door het hoogteverschil kan je daardoor geen scharnier plat over de twee vlakken krijgen.  Bij het origineel zie je dat het luikje dan ook in een vlak ligt.
Er moeten twee problemen worden opgelost.
1. imitatie scharnieren van 1,5x1,5 mm maken
2. luikje of inkrassen in de bestaande beplating, of maken van 0,05 mm latoenkoper want 0,15 mm (zoals ik nu tijdelijk heb gemaakt) is te dik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten