dinsdag 20 december 2011

Project X

Ganghandel en watertank


Bij het uitwerken van de kleinste details, stuitte ik toch nog onverwacht op iets "groots" en dat was de plaats van het ganghandel en het conflict met de watertank. Op onderstaande foto zie je het ganghandel strak tegen de binnenkant van de watertank lopen. Geen probleem, maar verder naar binnen toe in het machinistenhuis zit de bediening en die is heel wat dikker. Ik dacht in eerste instantie dat die onder het smalle deel van de vuurkist zou vallen, maar dat bleek fout.


Op de tekening is te zien dat er een "hap" (rode cirkel) uit de watertank is genomen om ruimte te maken. De gele lijn/punt geeft de positie van het ganghandel aan.
Blauw is de watertank. 
Groen: de omgrenzing van de vuurkist

 

Op onderstaande foto zie je de ganghandel van de 3737. Let op !!! deze is anders van constructie dan die van de 6000. Bij de 3737 zit er buiten de cabine de overbrenging naar de stang terwijl die b ij de 6000 er aan vast zit.


Vervolgens een blanco tekening waarop je kunt zien hoe het zit als je door de bomen het bos kunt zien. !!


Voor de duidelijkheid nog een plaatje van het proefmodel waarbij ik de "hap" met zwarte stift heb aangegeven.


En als laatste een foto van een SS 1200 (dus de voorloper van de NS 6000 ) met links bediening.
Links onder zit de bediening van de ganghandel en je ziet in het donkere gat GEEN watertank.
De bevestiging van dit onderdeel aan de ketel zal zo te zien achter de vertikale stoomverwarmingsleiding lopen of....... op een voet vastgezet op de watertank. Dat is me nog niet duidelijk.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten