zaterdag 1 oktober 2011

Project X

Nog wat plaatjes van het frame.

ik heb de moertjes aan de onderkant van de spacers gesoldeerd. Scheelt heel wat gepriegel bij het telkens weer in/uit elkaar nemen van het geheel.

Ook heb ik langs een zijkant een L 1,5x1,5 mm profiel gesoldeerd om de stevigheid van de voetplaat te bekijken. Met profiel is het duidelijk steviger als de andere kant, maar nog altijd een dikke onvoldoende. De voetplaat moet echt op zoveel mogelijk punten vast aan het frame, dus de eerder geopperde sleuven in het frame (tussen de wielen) waar de "verbrede" voetplaat is steekt, moeten er komen.


Verder valt te vermelden dat de projectgroep vanavond driftig aan de slag is geweest met diverse constructie mogelijkheden. Knopen moeten nog worden doorgehakt, maar duidelijk is dat er een concessie aan de maatvoering moet worden gedaan. We praten dan wel over tienden tot halve mm. in het gebied van wielkast en watertank.
Overigens gaat dit niet echt een probleem worden, want alle opties hebben een oplossing. Alleen nog een keuze maken en die keuze gaan we maken nadat ik het proefframe verder heb uitgebreid naar een deel van de bovenbouw van de lok. Ik kan dus beter gaan praten over prototype. Handmonster is nog een brug te ver.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten