woensdag 31 augustus 2011

241p

Bisselas achterkant

Klik op de foto voor een vergroting.


De zijkanten en glijlagers zijn gesoldeerd. Dwars door de constructie loopt een 1 mm draad om alles op zijn plek te houden.



Vanaf onderen gezien.



Nu blijkt dat de assen en de assen voor de veerophanging NIET loodrecht tegenover elkaar staan. Toch een klein meetfoutje van het buitenste gietdeel. Verschil is circa 0,5 mm. Met een ruimertje de beide gaten op maat brengen.



Vervolgens de veerpakketten solderen. Hierbij blijven de veerhangers los, maar geven wel de maat aan. De horizontale lijn t.o.v. de zijkanten is overigens goed op het oog uit te lijnen. Hier dus geen maatfout.



De bevestiging naar voren is lastiger daar er geen pen/gat verbindingen zijn en het gietdeel niet echt mooi past in het zojuist gemaakte deel.


Ik heb het gietdeel geplaatst zoals de rode lijn aangeeft. Strak tegen de "achterkanten" van het zijstuk. Hierbij blijft een ruimte (gele pijl) aan de voorkant open. Zo zit het hele gietstuk met het draaipunt in ieder geval in het midden.


Je moet ergens voor kiezen en op de foto's van Semblat lijkt het zo te zitten. Later, als de as geplaatst is, zal blijken of het goed zit. Daarom worden de veerhangers voorlopig niet vastgezet omdat die anders door de hitte uiteen kunnen vallen. Dat kan later altijd nog.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten