zondag 30 januari 2011

241P

Altijd leuk... het uitzoeken hoe het in elkaar moet. Maar je moet eerst van A tot Z lezen en ook het Addendum voordat je begint, want na onderstaande tekening, vindt je elders een tekening waarbij je eerst onderdelen moet bewerken voordat je ze gebruikt.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Semblat heeft dus later een middenstand-terugstel systeem bedacht. Niet moeilijk, maar wel even doen.





In onderdeel 683 (rond deel) moet een groef worden gemaakt waar later een painosnaar als veer in komt. Op de tekening zie je een groef, op de foto twee.

De pianosnaar (zonder geluid!!!!) 6101 is 0,57 mm dik. Er is een stuk van bijna 9 cm geleverd voor twee constructies. Dus 1 groef per onderdeel 683.


Zo ziet onderdeel 683 en 684 er nu uit.






Mijn kleinste (ronde) freesje is 1,0 mm, dus 0,4 mm te groot.. Hiermee een gleuf gefreesd in en proefstuk. Resultaat....niet goed. De snaar beweegt alle kanten op en de soldering zal dan naar verwachting ook zwak zijn.


Niet alledaags, althans voor mij, maar dit zou net kunnen met een freesje van 0,6 mm. De freesschacht raakt bij het dieper worden van de gleuf het onderdeel 683, maar de gleuf wordt net diep genoeg om de snaar te laten verzinken.


Is die strak of niet?







Geen opmerkingen:

Een reactie posten