zaterdag 30 januari 2010

C10c afwerken

Deze dagen eens bezig geweest met onafgemaakte klussen.
In dit geval de C10c.






Er zijn wat expirimenten gedaan om de houten kaders van de ramen te maken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor gewoon papieren afplaktape dat ik op de ruit plak en daarna in de juiste kleur verf.
Het vervolg gaat enige tijd duren daar dit model met de hand getekend is en daardoor zijn helaas de maten van de ramen allemaal verschillend. Juist met dat dunne randje "hout" (0,5 mm) zie je de verschillen als je een eenheidsraam zou maken. Dus.... 20 x ramen plakken en schilderen.
wordt vervolgd.

De treeplank heb ik met 0,6 mm modelbouw triplex afgewerkt. Gekleurd met trepentine/bielzenzwart


Decals had ik ooit eens gemaakt. Witte letters voor de coupeaanduiding ongeveer 1x1 mm. Als je niet uitkijkt , zie je meer randjes van de folie dan de letters. Tampondrukken als hobby..????????
De klasseborden (3) zijn , net zoals bij het rijtuig 7516, gemaakt van een echte papieren foto. Ooit eens uitgebracht door J.Vellekoop.
Knippen, hoekjes afsnijden en witte randjes van het papier zwart maken. Dan de geetste plaat op de bak zwart maken met de permanente marker(fotopapiertje bedekt nooit 100% het vlak, en dat zie je) en vervolgens met met transparante kit vastlijmen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten