donderdag 10 december 2009

030TU

De dommen van de loc zijn gietdelen. Je kan ze op de ketel solderen of schroeven. De gaten zitten er al, dus ik heb voor schroeven gekozen. Eerst moet dan wel een plaatje messing in de dom worden aangebracht waar met een tapje een schroefdraad in wordt getapt. Ik heb voor M2 gekozen.



De aansluiting van de dommmen op de ketel is verkregen door schuurpapier over de ketel te leggen en de dom daarover op de juiste ronding te schuren. Met de schoorsteen kon dat niet omdat daar een buisje als basis voor het gietdeel is gebruikt dat in de rookkast wordt gestoken. Dat kan je natuurlijk ook afzagen en alsnog de ronding schuren, maar er zijn altijd meerdere wegen naar Rome.


De schoorsteen is gesoldeerd. Er zit nog flink wat ruimte tussen schoorsteen en rookkast. Dat wordt in een later stadium met 2-componenten plamuur opgevuld.

De gietnaden op de dommen moeten nog worden verwijderd met een polijstschijf.

De twee veiligheden op de stoomdom kan ik niet solderen omdat het schroefplaatje in de dom dan direct loslaat. Ze zitten met 10-secondenlijm vast in geboorde gaatjes van 1 mm (net zo dik als de steeltjes die er aan zitten).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten