dinsdag 8 december 2009

030TU

Helaas is de zoom-funktie van mijn toestel stuk gegaan, dus tijdelijk mogelijk wat onscherpe foto's.




Aan de onderzijde zijn twee platen bevestigd waardoor frame en ketel vastgeschroefd kunnen worden.

De gietstukken voor de cylinders zijn door een U-profiel met elkaar verbonden en het geheel past keurig in de sleuf die in het frame zit.


En lastig werkje.... de beplating.
De rondingen zijn al voorgebogen, maar.... net niet hlrmaal goed. Zonder beschadigen is dat moeilijk te corrigeren. Dus maar met veel klemmen zo goed als maar mogelijk alles op zijn plaats klemmen. Voorvertinnen en stoken met de vlam.


Hoe strak ik alles ook met de klemmen heb gezet, de beplating is te kort. Op andere modellen (internet) zie je de spleet ook. Gelukkig is dit eenvoudig te verhelpen.(zie foto onder bij de groene pijl).
Aan de binnenkant is een plaatje messing gesoldeerd en daaroverheen een stripje van 2x0,3 mm. Alles solderen en glad vijlen tot alles netjes aansluit. Niet meer dan 5 minuutjes werk.


De aansluitingen van de waterkast aan de rookkasts is ook ... net niet helemaal.
Correcties bestonden uit:
1. aanbrengen klinknagels in de plaat (rode pijl)
2. vervangen van het gebogen L-profiel door een gefreesd exemplaar van 2x2 mm. (gele pijl). Die is door uitgloeien zacht gemaakt en voorzichtig rondgebogen. In dit profiel hadden ook nog klinknagels gemoeten, maar dit lukt niet met de klinknagelpers. Mogelijk later nog gaatjes boren en echte klinknagels solderen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten