vrijdag 9 december 2011

ZHESM

Een project van 10 jaar geleden.

In 2001 begonnen en nooit echt afgemaakt. In 2008 voor het laatst aan gewerkt en wederom niet afgemaakt. Met name de draaistellen kwamen niet af.
Exemplaren van Micro Metakit en Krapp hebben helaas niet de goede radstand. Eerstgenoemde zijn wel aangeschaft, maar na passen en meten....... nee
Bij mijn bezoek aan de Railexpo 2011 in Parijs heb ik staan kijken bij Kit Zero. Alhoewel niet 100% zijn ze acceptabel bevonden. Verassing was dat een bevriend modelbouwer nog twee paar had liggen.
Deze exemplaren zijn dus gebruikt.
Let wel, een project van 10 jaar geleden.....ik keek destijds met heel andere ogen naar de afwerking, dus de norm uit die tijd heb ik nu aangehouden. Beetje kaal, maar wel funktioneel.

De exemplaren van Kit Zero zijn gemaakt van rood koper!!! en de uiteinden zijn al grotendeels omgebogen. Ze zijn eigenlijk te kort, want na verder ombuigen tot 90 graden, is er geen ruimte meer om de remblokken aan te brengen. Het zou een hele klus worden om dat te corrigeren (breken van het materiaal ???) . Echt namaken kan je het remsysteem ook weer niet daar het motordraaistel geheel gevuld word met de aandrijvingseenheid van AMZ.

Hieronder een paar foto's van de bouw, beginnend met de stand van zaken uit 2008, een glimmend motordraaistel en een doorgezakt witmetalen loopdraaistel..















Die is klaar, tenminste afgebouwd in messing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten