donderdag 17 maart 2011

241p

De waterdeksels.
trappes d'eau sur arriere tender,
Onderdeel 717

Zo ziet het er bij de 241P16 uit en dus veel gedetaillerder dan onderdeel 717. Dat is een compleet gietdeel. Je moet sacharnieren maken en dan kan het hele gietdeel, ook de rand die vast zit op de tender, omhoog/omlaag. Dat is dus niet correct en een uitdaging...
Daarnaast zijn bij het gietdeel de verstevegingsribben in de deksel niet weergegeven.



Hij lijkt enorm groot, maar het deksel is niet groter dan circa 1,20 x 60 cm.


Hieronder is de rechterzijde van de tender vanaf de voorkant te zien. Je kan het niet goed waarnemen, maar het lijkt of er een profiel in het midden (horizontaal) zit.
Ik snap in dat geval niet hoe het deksel, met de verstevegingsribben, dan dicht kan.
Het mysterie van de waterdeksels.


Op onderstaande foto de linker zijde in gesloten toestand.




Het model:
Duidelijk is te zien dat het gietdeel "allesomvattend" is. De dikke rand moet op de tender vast zitten en het deksel moet daar op sluiten.
Scharnieren zijn van stripjes 0,15x0,8 mm gemaakt en worden later aan de binnenkant van de tender gesoldeerd als de positionering bekend is.




Zo heb ik het in gedachten.
1. Deksel afvlakken (circa 1 mm er af) zodat er echt alleen een deksel overblijft.
2. Van L-profiel een rand maken en die op de hoeken afronden. Aan het vertikale deel van het profiel kan dan gaaswerk (waarvan ik denk dat aanwezig is) gemaakt worden.

Op bovenstaande foto heb ik een proefmonster . De materiaaldikte van het profiel is 0,5 mm en dus de helft te klein. Opdikken (links) met een stripje 0,5 mm is een mogelijkheid, maar dat kan weer problemen geven bij het vastzetten. Ik ga daarom een fors profiel ( T. 6x6) gebruiken en daar alles aan wegvijlen wat ik niet nodig heb. Alleen de wanddikte telt en die is 1,0 mm.

De hoogte van de rand is afhankelijk van de hoogte van de scharnieren en die is weer afhankelijk van de tandradkast, want die staat al vast

Kippen, vijlen, schuren, enz. enz. enz. tot het allemaal naadloos past en beweegt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten