woensdag 18 november 2009

030TU

Slecht weer buiten (veel regen en windkracht 9), dus binnen maar lekker doorwerken.

Semblat heeft, zoals al eerder gezegd, gebruik gemaakt van een enkele M1 bout aan iedere kant van het machinistenhuis, om het machinistenhuis vast te zetten. In praktijk blijkt dat die twee bouten niet voldoende zijn om alle beweging uit de constructie te halen. Ook blijkt de lange deurpost, met name aan de onderkant, flexibel en makkelijk naar binnen te drukken. Daarom heb ik (rode pijl) een stukje volprofiel van 1x2 mm op de bodem gesoldeerd om de beweging naar binnen onmogelijk te maken.

Jjammer dat het L-profiel juist op deze manier is afgekort. Nu zie je een spleet. Er is gewoonweg teveel materiaal weggefreesd.
Ook jammer dat er geen gebruik is gemaakt van dun gefreesd profiel i.p.v dit dikke profiel uit gebogen stuk plaat, maar dat was ik van Semblat al gewend. (maar... alle lof voor zijn werk)
Dat ik dit gebogen profiel toch heb gebruikt ligt in het feit dat ik nu geen tapjes, boutjes en moertjes heb. Profiel zat, maar dat andere....net niet en de drang om door te bouwen is aanwezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten