maandag 9 november 2009

030TU

De 030TU heeft links en rechts een injecteur zitten. De positie is op vele foto's niet eenduidig, maar allen zitten wel voor/onder het machnistenhuis.
Het ophangen is een secuur werkje waar je wel even mee bezig bent. Het enige vaste gegeven zijn de twee draaibare stangen door de voetplaat tot in het machinistenhuis. Die moeten vertikaal aansluiten op de injecteur. Lijkt allemaal geen problleem, ware het niet dat dit geheel geen compleet gietdeel is, maar een verzameling messing strips, draad en een gietdeel. Succes met plaatsbepaling en bouwen.....en alles netjes recht, zowel horizontaal als vertikaal.
Opvallend is dat bij de 141R er voorgeboorde gaatjes te vinden waren die de positie van onderdelen aangaf. Hier dus niet. Dat was voor de twee hangbeugels handig geweest. Nog mooier als die als gietdeel met paspen waren uitgevoerd.

Op onderstaande foto's ben ik pas halverwege de eerste injecteur. Door het gefreubel op de vierkante millimeter is er wat overtollig soldeer. Dat straal ik er later wel weer van af.



Je ziet voorgeboorde gaatjes. De dikke waterleiding mag je van Semblat los laten hangen, want er is geen gat, dus..... de boor er in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten